AKIRA IJIMA SENSEI​

AKIRA IjimA

8. Dan Hanshi (from 5th of May 2024)
Nemzetközi Budo Egyetem

Ijima-Sensei 1957-ben született Akita prefektúrában. Honjo Középiskolába és a Nippon Sporttudományi Egyetemre járt, ahol professzori asszisztensként dolgozott, mielőtt az International Budo University (IBU) csapatához csatlakozott.

Az IBU-n Ijima-Sensei a Budo Oktatás professzora, a Speciális Budo Tanfolyam vezetője, valamint az egyetemi Kendo Klub igazgatója.

Ijima-Sensei számos japán versenyen vesz részt, többek között a Nemzeti Oktatói Bajnokságon, az Összjapán Kelet-Nyugat Versenyen, az Összjapán Prefektúra Kendo Bajnokságon, és a 8. dan Kendo Versenyen a Prince Hirohito Royal Cupért.

Ijima-Sensei előadóként szerepel különböző Kendo eseményeken, amelyeket az Össz Japán Kendo Szövetség szervez, és bíróként működik közre különböző tornákon, beleértve az Összjapán Egyetemi Bajnokságokat.

Ijima-Sensei számos Kendo oktatókönyvet és -anyagot publikált, beleértve a Kendo (Alapok és Taktikák); Gyakorlati Kendo Tanulási Módszer; Iskolai Kendo Oktatási Rendszer; Video Kendo Edzés; és a DVD – A Kendo Művészetének Elérés.